Rodomi įrašai pagal žymę: Maisto produktai naujienos http://www.bioteka.lt Wed, 17 Oct 2018 13:49:32 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management lt-lt Holle – šveicariškos kokybės ekologiškos košės kūdikiams ir mažiems vaikams http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/holle/item/920-holle-sveicariskos-kokybes-ekologiskos-koses-kudikiams-ir-maziems-vaikams http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/holle/item/920-holle-sveicariskos-kokybes-ekologiskos-koses-kudikiams-ir-maziems-vaikams

holle antras_1

Ar žinote, kuo košės, skirtos kūdikiams, skiriasi nuo tų, kurias įprastai valgome pusryčiams? Ekologiškos Holle košės gaminamos iš viso grūdo grūdų, kurie malami su gemalais ir skaidulomis, į jas nededama cukraus ar druskos. Tai leidžia palaikyti visą maistinę grūdų vertę – baltymai, riebalai, mineralai, vitaminai ir aukštos kokybės skaidulinės medžiagos lieka košėje.

Taip apdorotos košės yra lengvai virškinamos net ir kūdikių virškinimo sistemos – visa tai dėl unikalaus gamybos metodo. Gamybos metu griežtai ir kruopščiai kontroliuojamas drėgmės ir karščio lygis, dėl ko krakmolas iš dalies suskyla ir grūdai tampa lengvai tirpstančiais dribsniais. Šis metodas užtikrina, kad kūdikis suvirškins viso grūdo produktus ir gaus energijos bei gyvybingumo iš bet kurios Holle viso grūdo košės.

Galite pridėti papildomų ingredientų – pieno, vaisių, daržovių ar Holle pieno mišinuko – Holle košes lengvai pritaikysite savo vaiko skoniui ir amžiui. Tikslius receptus, kaip paruošti vertingą košę, rasite ant kiekvienos Holle košės pakuotės.

Holle rekomenduoja pažintį su košėmis pradėti nuo klasikinių vieno grūdo košių. Taip galėsite įvertinti kiekvieną kūdikio reakciją į skirtingas grūdų rūšis ir, pastebėjus atskirų grūdų netoleravimą, bus lengviau jų išvengti ateityje. Jeigu kūdikis turi celiakiją, rekomenduojame rinktis iš penkių skirtingų Holle košių be gliuteno.

Vieno grūdo košės, tinkamos kūdikiams nuo 4 mėnesių amžiaus:

- Holle ryžių košė (be gliuteno)

- Holle speltų košė

- Holle manų kruopų košė

- Holle avižų košė

- Holle sorų košė (be gliuteno)

holle antras_3

Sudėtinės košės, kurios tiks kūdikiams, sulaukusiems 6 mėnesių amžiaus:

- Holle dribsnių košė (su bananais, avietėmis ir obuoliais)

- Holle trijų grūdų košė (su ryžiais, kukurūzais ir soromis; be gliuteno)

- Holle vaisių košė su manų kruopomis ir bananais

- Holle daržovių košė su moliūgais, kukurūzais ir ryžiais (be gliuteno)

Holle košės kūdikiams be gliuteno

Holle asortimente rasite net penkias košių rūšis be gliuteno. Trys iš jų tinkamos vaikučiams jau nuo 4 mėnesių amžiaus:

- Holle ryžių košė. Sudedamosios dalys: viso grūdo ryžių miltai (iš ekologinių ūkių) 100%, vitaminas B1 (pagal ES reikalavimus)

- Holle kukurūzų košė su tapijoka. Sudedamosios dalys: kukurūzų miltai* 74%, viso grūdo ryžių miltai* 17%, tapijoka* 9%, vitaminas B1. * – iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės).

- Holle sorų košė. Sudedamosios dalys: viso grūdo sorų miltai (iš ekologinių ūkių) 100%, vitaminas B1 (pagal ES reikalavimus).

Ir dvi tinkamos vartoti 6 mėnesių sulaukusiems mažyliams:

- Holle trijų grūdų košė (sudedamosios dalys: viso grūdo ryžių miltai** 70%, kukurūzų miltai* 20%, viso grūdo sorų miltai** 10%, vitaminas B1 (pagal ES reikalavimus). * – iš biodinaminių ūkių, sertifikuotų Demeter. ** – iš ekologinių ūkių)

- Holle daržovių košė su moliūgais, kukurūzais ir ryžiais (sudedamosios dalys: moliūgų tyrė* 62%, viso grūdo ryžių miltai* 19%, viso grūdo kukurūzų miltai** 19%, vitaminas B1 (pagal ES reikalavimus). * – iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės). ** - iš biodinaminių ūkių, sertifikuotų Demeter.

holle antras_2

Holle pieno košės kūdikiams

Maistinga pieno košė gali būti vertingu pasirinkimu maitinant mažylį per pietus ar vakare. Švelnaus skonio košės su pienu yra lengvai virškinamos, jose nėra pridėtinio cukraus. Rinkitės iš trijų skonių:

- Holle pieno košė su soromis (nuo 4 mėnesių amžiaus). Sudedamosios dalys: viso grūdo sorų miltai* 49%, nugriebto pieno milteliai** 21%, **, išrūgų produktas** (iš dalies demineralizuotų išrūgų milteliai**) 12%, alyvpalmių aliejus**, maltodekstrinas**, kalcio karbonatas, vitaminas B1, vitaminas A, vitaminas D. vitaminas B1. * – iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės).

- Holle pieno košė su speltomis (nuo 4 mėnesių amžiaus). Sudedamosios dalys: viso grūdo speltų miltai* 37%, nugriebto pieno milteliai** 20%, maltodekstrinas**, išrūgų produktas** (iš dalies demineralizuotų išrūgų milteliai**) 12%, alyvpalmių aliejus**, kalcio karbonatas, vitaminas B1, vitaminas A, vitaminas D. * – iš biodinaminių ūkių, sertifikuotų Demeter. ** – iš ekologinių ūkių.

- Holle pieno košė su bananais (nuo 6 mėnesių amžiaus). Sudedamosios dalys: viso grūdo kviečių miltai* 34%, išrūgų produktas** (iš dalies demineralizuotų išrūgų milteliai**) 21%, nugriebto pieno milteliai** 16,5%, augalinis aliejus** (alyvpalmių**, rapsų**, saulėgrąžų**), bananų milteliai** 8,5%, maltodekstrinas**, kalcio karbonatas, vitaminas A, vitaminas B1, vitaminas D. * – iš biodinaminių ūkių, sertifikuotų Demeter. ** – iš ekologinių ūkių.

Norėdami pagaminti pienišką košę, pieną galite pilti į bet kurią Holle košę (geriausia iš ekologinių ar biodinaminių ūkių; taip pat galite naudoti mamos pieną ar dirbtinius pieno mišinius). Kadangi karvių piene yra daugiau baltymų ir mineralų negu motinos piene, rekomenduojame pieną skiesti su vandeniu, sanykiu 1:1, pirmuosius 6 kūdikio gyvenimo mėnesius, kadangi kūdikio inkstai dar nėra visiškai išsivystę ir grynas pienas gali būti žalingas.

Kaip ir šviežias, taip ir atskiestas karvių pienas, skirtingai nei motinos pienas, savyje neturi pakankamai riebiųjų rūgščių, reikalingų kūdikiams, dėl to pirmuosius šešis mėnesius reikia papildomai į košę įpilti šalto spaudimo nerafinuoto saulėgrąžų arba rapsų aliejaus – jis suteiks kūdikiui reikalingų sočiųjų rūgščių, iš kurių itin svarbi linoleno rūgštis, bei riebaluose tirpių vitaminų. Taip stiprės kūdinio imuninė sistema ir leis jam ilgiau jaustis sočiam pavalgius.

Jeigu košė yra su pienu, papildomų priedų dėti nebereikėtų. Jeigu į košę pilate motinos pieną, jis neturėtų būti kaitinamas iki aukštesnės nei 40-45° C temperatūros, kad būtų išsaugotos visos vertingosios medžiagos. Kadangi mamos pienas yra sąlyginai riebus, patirtis parodė, kad košės su mamos pienu būna skystos trumpesnį laiką, tačiau konsistencijos svyravimai nepaveikia košės kokybės. Tam, kad išvengtumėte tokių situacijų, numatytą pieno kiekį padalinkite į dvi dalis ir paruoškite košę dviem etapais. Detalią informaciją apie Holle košių paruošimą rasite ant visų pakuočių.

Daugiau apie Holle skaitykite čia.

Holle ekologiško kūdikių maisto ieškokite parduotuvėse "Bioteka":

- Vilniuje, Klaipėdos g. 3

- Vilniuje, PC "Ozas", Ozo g. 18

- Vilniuje, PC "Nørdika", Vikingų g. 3

- Kaune, Laisvės al. 69 (prie Dramos teatro)

- Klaipėdoje, PC "Herkaus galerija", H. Manto g. 22

- http://el-bioteka.lt/

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Holle Tue, 14 Aug 2018 11:04:31 +0000
Baltymų gausios mitybos paslaptis – Raab Vitalfood augaliniai moliūgų ir kanapių sėklų baltymai http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-papildai/raab/item/915-baltymų-gausios-mitybos-paslaptis-–-raab-vitalfood-augaliniai-moliūgų-ir-kanapių-sėklų-baltymai http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-papildai/raab/item/915-baltymų-gausios-mitybos-paslaptis-–-raab-vitalfood-augaliniai-moliūgų-ir-kanapių-sėklų-baltymai Baltymų gausios mitybos paslaptis – Raab Vitalfood augaliniai moliūgų ir kanapių sėklų baltymai

 

raab baltymai_1

Kodėl verta vartoti baltymus?

Baltymai yra vienos iš apsauginių kūno ląstelių, apsaugančių mus nuo infekcijų. Pagrindinė amino rūgščių paskirtis – svarbiausios baltymo dalies – praturtinti mūsų kūną maistinėmis mežiagomis, iš kurių formuojasi ir atsinaujina įvairios ląstelės ir audiniai.

Be to, amino rūgštys yra svarbios kolageno ir elastino sintezei, kad turėtume stangrią ir lygią odą. Baltymuose yra nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurias privalome gauti su maistu, kadangi organizmas pats jų nepasigamina. Reikalingų baltymų galime lengvai gauti su maistu, vartodami Raab Vitalfood augalinius moliūgų sėklų ir kanapių sėklų baltymus.

Raab Vitalfood ekologiškuose moliūgų sėklų baltymų milteliuose yra net 55 gramai baltymų (100 g miltelių), o kanapių sėklų baltymuose – 49 g baltymų (100 g miltelių), kas yra dvigubai daugiau baltymų nei paprastai randamų baltyminguose maisto produktuose (pavyzdžiui 100 g vištienos filė arba žirneliuose yra tik 22 g baltymų šimtame gramų produkto). Be to, šie augaliniai baltymai yra labai lengvai įsisavinami. 

raab baltymai_2

RAAB ekologiškų moliūgų sėklų baltymų milteliai

Moliūgų sėklų baltymų milteliai, kuriuose yra net 55% baltymų, yra išgaunami švelniai išspaudžiant aliejų, tuomet sutrinant sėklas, kurios išlaiko joms būdingą aromatą. Baltymų milteliuose yra visos nepakeičiamosios amino rūgštys, be to, jie yra gausūs skaidulinių medžiagų (net 15%). Sudėtyje esantis magnis padeda palaikyti normalią energijos apykaitą ir normalią dantų būklę, o kartu su manganu padeda palaikyti normalią kaulų būklę. Manganas taip pat padeda palaikyti normalų jungiamojo audinio formavimąsi. Be to, paros normoje (20 g miltelių) yra net 24% geležies, 18% kalio ir 56% molibdeno maistinės referencinės vertės. Šių medžiagų gausite su maistu suvartodami 20 g moliūgų sėklų baltymų miltelių per dieną.

Kaip vartoti? Moliūgų sėklų baltymai yra skanūs, įmaišyti į vaisių kokteilius, desertus ir kepinius. 1-2 valg. š. (apie 20 g) miltelių įmaišykite į 250 ml skysčio (pvz. sojų, avižų, kokosų pieno) arba kepinių tešloje dalį įprastų miltų keiskite moliūgų baltymų milteliais.

Kreminis glotnutis su Raab Vitalfood moliūgų sėklų baltymų milteliais (4 porcijos):

240 ml Pölz morkų sulčių

240 ml Isola Bio nesaldinto migolų gėrimo

240 ml Biona kokosų pieno

60 ml Rapunzel kokosų riešutų sviesto

2 arb. š. Raab Vitalfood moliūgų sėklų baltymų miltelių

½ arb. š. Rapunzel burboninės vanilės miltelių

2 arb. š. Cosmoveda malto cinamono

¼ arb. š. Sonnentor maltų muskato riešutų

30-40 lašelių Raab Vitalfood skysto saldiklio su stevija

240 ml ledo kubelių

Sumalkite visas sudedamąsias dalis maisto smulkintuvu ir mėgaukitės sodriu šildančiu skoniu!

raab baltymai_3

RAAB ekologiški kanapų sėklų baltymų milteliai

Kanapės yra natūraliai daugeliui nepalankių aplinkos poveikių atsparus augalas, kurio sėklose yra gausu žmogaus organizmui vertingų medžiagų. Kanapių sėklų baltymai yra labai mėgstami sportininkų, sveiko gyvenimo būdo šalininkų, vegetarų ir veganų!

Ekologiški baltymai iš kanapių sėklų pasižymi riešutų skoniu ir geležies bei magnio gausa. Sudėtyje net 49% augalinių baltymų, kuriuose yra visos 8 nepakeičiamosios amino rūgštys bei omega-3 bei omega-6 nesočiosios riebalų rūgštys. Šis produktas ypač aktualuss vegetarams, veganams, sportininkams ir atletams, kurių mityboje privalo būti daugiau visaverčių baltymų. Baltymai skatina raumenų masės augimą ir jos palaikymą bei palaiko normalią kaulų būklę. Dėl didelio baltymų kiekio kanapių sėklų milteliai yra gera sojų alternatyva, be to, juose tik 8,5 g nagliavandenių (100 g miltelių). Geležis ir magnis mažina nuovargį ir pavargimo jausmą bei dalyvauja normalioje energijos apykaitoje. Geležis padeda palaikyti normalų deguonies pernešimą organizme. Magnis palaiko normalią kaulų būklę ir nervų sistemos veiklą.

Sudedamosios dalys: 100% kanapių sėklų sėklų miltai iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės). Dėmesio: šis produktas netinka vaikams ir paaugliams. Aukščiau paminėtas teigiamas poveikis gali pasireikšti vartojant po 10 g kanapių sėklų baltymų per dieną. Labai svarbi yra įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Kaip vartoti? 1 valg. š. (10 g) kanapių sėklų baltymų įmaišykite į 500 ml skysčio, pvz. sulčių, augalinio pieno, glotnučio. Išmaišykite šluotele ar maisto trintuvu, kad išvengtumėte gumulėlių susidarymo. Maloniai sūraus skonio milteliai pagardins ir Jūsų nesaldžius patiekalus, daržovių sultis, avižų košę.

Baltyminis anakardžių gėrimas (500 ml):

-       480 ml Isola Bio anakardžių ir kokosų gėrimo

2 arb. š. Raab kanapių sėklų baltymų miltelių

Į anakardžių ir kokosų gėrimą įberkite kanapių miltelių, gerai išmaišykite – baltyminis kokteilis paruoštas!

Patarimas: norėdami išbandyti naujų skonių, paragaukite Žaliojo pakelio spirulinos miltelius bei Raab Vitalfood supermaisto mišinius glotnučiams.

Vokietijos gamintojas Raab Vitalfood gamina ekologiškus baltymų miltelius, itin tinkamus vartoti vegetarams, veganams ir sportininkams, paleo, Dukano ir Atkinso dietos šalininkams, aktyvaus gyvenimo būdo entuziastams. Šie baltymai yra tikras pagalbininkas virtuvėje, kadango juos galima vartoti ypač universaliai. Juose natūraliai nėra gliuteno ir laktozės. Raab Vitalfood produkciją žymi Europos Sąjungos ekologinės žemdirbystės sertifikatas – žaliasis lapelis EuroLeaf.

Tai – tikri baltymai!

Raab Vitalfood ekologiško supermaisto ir augalinių baltymų ieškokite visose parduotuvėse Bioteka.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) RAAB Tue, 12 Jun 2018 11:38:33 +0000
Tikri grūdai iš Vokietijos malūno Bohlsener Mühle http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/bohlsener-muhle/item/902-tikri-grudai-is-vokietijos-maluno-bohlsener-muhle http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/bohlsener-muhle/item/902-tikri-grudai-is-vokietijos-maluno-bohlsener-muhle Tikri grūdai iš Vokietijos malūno Bohlsener Mühle

Bohlsener muhle1

Ar mėginate įtraukti daugiau viso grūdo produktų į savo mitybą? Tuomet šis straipsnis yra Jums – susipažinkite su keletu svarbių tiesų apie grūdus savo namuose.

Leiskite pasiteirauti, galbūt Jūs nusprendėte vartoti daugiau grūdų, nes jie reklamuojami kaip vertingas maistas, o galbūt Jūsų gydytojas tą patarė daryti? Grūdai yra labai maistingi, juose yra skaidulinių medžiagų, mineralų, vitaminų ir nesočiųjų riebalų rūgščių, baltymų ir angliavandenių, suteikiančių energijos Jūsų organizmui. Skamba puikiai! Kas čia liko nepasakyta? Dauguma grūdų yra apdorojami cheminėmis medžiagomis jų nurinkimo metu. Bandote maitintis sveikiau, tačiau tuo pat metu su maistu gaunate tai, ko nenorėtumėte įsileisti į savo kūną...

Išeitis – rinktis tokius grūdų produktus, kurie būtų pagaminti iš sertifikuotuose ekologiniuose ūkiuose užaugintų grūdų.

Bohlsener Mühle yra vienas iš seniausių malūnų Žemutinėje Saksonijoje, o jo rašytinė istorija prasideda jau XIII amžiuje! Bohlsener Mühle augina ir apdoroja ekologiškus grūdus, o ekologinę žemdirbystę žymi net keturi eko sertifikatai: Bio-Zertifikat, Bioland-Zertifikat, Naturland-Zertifikat, FSSC-Zertifikat. Tai yra aukščiausios kokybės grūdai, 100% išauginti ir apdoroti ekologiškais būdais, iki šios dienos išlaikę tradiciją virsti duona, sausainiais ir kitais kepiniais, pagamintais iš viso grūdo kviečių miltų. Visas grūdas yra pilnas grūdas – nešlifuotas ir nebalintas, pats vertingiausias ir vitaminų gausiausias tipas grūdų, kadangi jame išsilaikusios visos grūdo skaidulos, mineralai ir vitaminai.

Sausi pusryčiai ir grūdų dribsniai

Skaidulų gausus pusryčių ar pietų patiekalas! Sausi pusryčiai su šokoladu pradžiugins sodriu juodojo šokolado skoniu ir maloniu saldumu. Praturtinkite savo racioną įvairiausių grūdų dribsniais (avižų, miežių, sorų, ryžių, grikių, bolivinių balandų), avižų sėlenomis, viso grūdo kviečių arba viso grūdo speltų manų kruopomis. Užpilkite juos karštu vandeniu ar pienu, galite šiek tiek pavirti ir leiskite keletą minučių išbrinkti. Nuostabus maistas visai šeimai. Dribsnius galite maišyti ir su jogurtu, o iš natūraliai smulkių dribsnių, tokių kaip grikių, sorų, ryžių ar bolivinių balandų, virkite košes mažiausiems savo šeimos nariams.

Keturių, penkių grūdų ar miežių dribsnius galite vartoti ne tik maistingoms košėms, tačiau ir sumaišę su mėgstamomis daržovėmis ar sėklomis kepkite sočius grūdų blynelius, berkite į sriubas ar vaisių glotnučius.

Bolivinės balandos

Ekologiškos bolivinių balandų kruopos pasižymi rekordiškai gausiu vitaminų ir baltymų kiekiu. Šiose kruopose natūraliai nėra gliuteno, jos yra labai lengvai virškinamos ir toleruojamos net jautriausio skrandžio. Labai skanu jas valgyti nesaldžiuose patiekaluose. Iš virtų bolivinių balandų gaminkite maistingus blynelius, berkite jas į sriubas ir daržovių troškinius, virtas kruopas berkite į šviežių daržovių salotas. Jos nuostabiai dera su pomidorais ir avokadais, o keli lašai citrinų sulčių prikels jas naujam skoniui.

bohlesner muhle2

Greitai paruošiami ekologiški patiekalai

Falafeliai, bulguro salotos, rytietiškas kuskusas ir grūdų burgeriai su sėklomis ir daržovėmis – Jūsų pietumis, vakarienėmis ir iškylomis bei svečių vaišėmis jau pasirūpinome! Ekologiški grūdai, aromatingos žolelės, džiovintos daržovės ir prieskoniai teprašo iš Jūsų verdančio vandens. Išbrinkusius mišinius galite vartoti kaip maistingas košes (kuskusą, bulguro salotas), o iš falafelių ar burgerių mišinio išsikepsite skaniausią vakarienę, šalia pasipjaustę šviežių daržovių.

Sausainiai

Bohlsener Mühle kepti sausainiai yra maistingi sausainiai, nes yra pagaminti iš ekologiškų produktų, tokių kaip avižos, speltos, viso grūdo kviečių miltai, natūralus bičių medus ar nerafinuotas cukranendrių cukrus. Iš gausaus sausainių asortimento lengvai išsirinksite savo mėgstamus. Jums gali patikti traškūs viso grūdo avižų sausainiai, viso grūdo speltų su obuoliais ir bananais „Gluckies" (saldinti medumi) arba linksmų formų kakaviniai speltų sausainiai „Traffix". Mūsų parduotuvėse rasite ir dar gausesnį sausainių asortimentą.

Mes turime žinoti, ką valgome kiekvieną dieną. Rinkitės Bohlsener Mühle produkciją ir jauskitės saugūs – Jūs valgote vertingiausius grūdus iš ekologinių ūkių! Bohlsener Mühle grūdų produktų ieškokite visose parduotuvėse Bioteka.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Bohlsener Mühle Tue, 12 Dec 2017 19:26:38 +0000
Arche: Japonijos išmintis Jūsų virtuvėje http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/arche/item/897-arche-japonijos-ismintis-jusu-virtuveje-japoniski-maisto-produktai-be-glitimo-soju-padazas-miso http://www.bioteka.lt/prekiu-zenklai/maisto-produktai/arche/item/897-arche-japonijos-ismintis-jusu-virtuveje-japoniski-maisto-produktai-be-glitimo-soju-padazas-miso Arche: Japonijos išmintis Jūsų virtuvėje

augj bilde_arche_715_px

Šimtus metų senosios maisto ruošimo tradicijos suteikia skonio mūsų kasdieniam gyvenimui. Esame dėkingi Vokietijos kompanijai Arche, kuriančiai pagal japonų virtuvės principus, kad rytietiškų patiekalų galime pasigaminti iš sertifikuotų ekologiškų produktų!

Kaip pagaminti sojų padažą be GMO produktų? Arche ekologiškuose padažuose nėra pesticidų ar sintetinių skonio stipriklių, o sojų pupelės juose – tik iš sertifikuotų ekologinių ūkių, taigi jokių genetinių modifikacijų! Tik tikras ir natūraliai sodrus skonis – Arche klasikiniame sojų Shoyu ir intensyvaus skonio Tamari padažuose.

arche shoyu_715px

Arche ekologiškas klasikinis sojų padažas Shoyu dar žinomas kaip šviesusis sojų padažas (tiesa, spalva jo vistiek yra tamsi ir sodri, tad neapsigaukite!) patiks rytietiško skonio mėgėjams ir gurmanams. Šis padažas gaminamas pagal tradicinį japonų sojų padažo metodą. Jis pasižymi švelniu aštrumu, taigi rekomenduojame juo gardinti Azijos ir Europos virtuvės patiekalus – grilinimui, marinavimui, padažams, sriuboms, sušiams, wok patiekalams, tofu, ryžiams ir daržovių patiekalams, salotoms. Tradiciškai gaminamas iš ekologiškų sojų pupelių ir kviečių.

Patarimas: kad išlaikytumėte visą skonių paletę, Arche ekologišką sojų padažą į patiekalus pilkite jau baigiant gaminti patiekalą.

arche tamari_veg_sushi_715px

Arche ekologiškas tamari – tai natūraliai fermentuotas sojų padažas. Dar kitaip žinomas kaip tamsusis sojų padažas, kuris gaminamas pagal senuosius receptus. Sojų padažas ilgai fermentuojamas kedrų talpose, suteikiančiose sodrų, unikalų skonį, ir leidžiančiose padažui ilgai išlaikyti aromatų puokštę. Arche tamari padažas yra universaliai vartojamas Azijos ir Europos virtuvių patiekalams gaminti – grilinimui, marinavimui, padažams, sriuboms, sušiams, wok patiekalams, tofu, ryžiams ir daržovių patiekalams, salotoms. Pagamintas iš sojų pupelių, jame nėra kviečių, taigi ir gliuteno.

Patarimas: kad išlaikytumėte visą skonių paletę, Arche ekologišką tamari padažą į patiekalus pilkite jau baigiant gaminti patiekalą.

arche tja

Arche japoniška žalioji arbata sencha-matcha nurenkama šimtmečius skaičiuojančiuose arbatžolių soduose. Išskirtinai karstelėjusi, gaivinamoji sencha arbata, sumaišyta su salstelėjusios matcha žaliosios arbatos milteliais. Labai patogi paruošti – užpilkite pakelį arbatos užvirintu ir šiek tiek atvėsintu karštu vandeniu ir leiskite įsigerti 2 minutes. Norėdami stipresnio skonio arbatos, leiskite įsigerti šiek tiek ilgiau. Ši žalioji arbata suteiks malonaus energingumo pojūtį.

Arche veganiškas kiaušinio pakaitalas VegEgg pagamintas lubinų miltų pagrindu. Tai veganams ir vegetarams tinkantis kiaušinio pakaitalas, kuris suriša tešlą be kiaušinių. Jį galite naudoti ruošdami pyragų, vaflių, blynų tešlą. Paruošimas: 1 valgomąjį šaukštą mišinio sumaišykite su 30 ml (2 valg. š.) šalto vandens ir leiskite išbrinkti 5 minutes. Tada dar kartą permaišykite ir naudokite vietoje kiaušinių.

arche vegegg_715px

Norėdami suteikti rytietiškų aromatų savo sriuboms ir troškiniams, pasitelkite Arche ekologiško miso sultinio kubelius, kurie praturtins Jūsų patiekalus natūraliu umami skoniu. 1 kubelį berkite į 500 ml verdančio vandens.

Miso yra tradicinis japoniškas pagardas, gaminamas iš sojų pupelių, druskos ir grybo Aspergillus oryzae, kartais pridedant ir kitokių grūdų ar ryžių. Tokia fermentuota pasta yra naudojama padažams, sriuboms, užtepėlėms, daržovių ir mėsos marinatams. Gausi baltymų, vitaminų ir mineralų, miso vis labiau populiarėja ir šiuolaikinėje vakarietiškoje kultūroje.

Visgi dažniausiai miso pasta naudojama miso sriuboms gaminti – miso shiro. Japonijoje pusryčiai nėra pusryčiai, jeigu ant stalo nėra dubenėlio garuojančios miso.

Miso skonis, aromatas ir konsistencija priklauso nuo sezono ir regiono, kuriame gaminama. Paprastai miso gaminama iš sojų pupelių, miežių, rudųjų ryžių, grikių, sorų ir kt. Pastaruoju metu galima rasti miso, pagamintą net iš avinžirnių, kukurūzų, azuki pupelių, burnočių ir bolivinių balandų. Miso fermentuojama nuo keleto dienų ir daugelio metų.

Arche miso pastos yra gaminamos pagal tradicines japoniškas receptūras, naudojant tik aukščiausios kokybės žaliavas. Kur įmanoma, žaliavos yra ekologiškos kilmės.

arche miso

Arche Shiro miso arba baltasis miso yra viena iš populiariausių miso rūšių Japonijoje. Jis gaminamas ryžių pagrindu, o sojų pupelių jame yra labai nedaug. Baltojo miso skonis – salstelėjęs, švelnus, umami yra labai švelnus/lengvas.

Arche Genmai miso yra gaminamas iš sojų pupelių ir rudųjų ryžių ir fermentuojamas 18 mėnesių.

Arche Hatcho miso yra standi, nepasterizuota ir labai aromatinga sojų pupelių pasta. Ji ilgai fermentuota (net 24 mėnesius), kad būtų išgautas toks sodrus skonis. Labai tinka troškiniams, šakninėms daržovėms, padažams ir pikantiškoms sriuboms. Tradicinės Rytų medicinos atstovai hatcho miso vertina kaip geriausią iš visų miso rūšių. Joje gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, vitaminų ir mineralų, tačiau mažai riebalų ir kalorijų. Miso sudėtyje yra daug pieno rūgšties, kuri yra naudinga virškinimui.

Būtent Aspergillus oryzae grybai leidžia hatcho miso įgauti tokį ypatingą skonį, kadangi hatcho miso yra fermentuojamas kedrinėse statinėse.

Miso vartojimas: kad būtų išsaugotos naudingosios maistinės savybės, miso rekomenduojama dėti į patiekalą tik baigus jį gaminti (kaitinti). Kadangi miso sudėtyje yra druskos, dažniausiai papildomai nereikia sūdyti tokių patiekalų. Kadangi miso sudėtyje yra labai naudingų organizmui fermentų, vitaminų ir mineralų, ypač naudinga miso vartoti termiškai neapdorotą, kad išliktų kuo daugiau naudingųjų medžiagų.

Miso yra gyvas organizmas, kurį po atidarymo būtina laikyti šaldytuve.

Miso sriuba su makaronais. Puodui sriubos reikės:

250 g Rapunzel ryžių makaronų;

3 valg. š. Arche shiro miso;

3 valg. š. Arche genmai miso;

nedidelio ryšulėlio svogūnų laiškų, pjaustytų griežinėliais;

1 geltonosios paprikos, pjaustytos juostelėmis;

2 vid. dydžio morkų, pjaustytų šiaudeliais;

50 g jaunų žaliųjų žirnelių ankščių, perpjautų pusiau;

1 valg. š. Rapunzel skrudintų sezamų aliejaus.

Ryžių makaronus išvirtkite pagal instrukciją ant pakuotės. Morkas ir svogūnų laiškus pakepinkite skrudintų sezamų aliejuje. Po to į keptuvę suberkite paprikas, užpilkite 1 l vandens. Užvirkite, pavirkite 5 minutes ir suberkite žirnelių ankštis. Keletą šaukštų sultinio išgriebkite iš keptuvės, sumaišykite su miso pasta ir supilkite atgal į sriubą. Išjunkite ugnį. Į sriubos dubenėlius dėkite ryžių makaronų ir užpilkite sriuba.

Arche produktai rekomenduojami vegetarų, veganų ir makrobiotikos virtuvės patiekalams. Mėgaukitės rytietiškais skoniais ir ragaukite iš tiesų ekologiškos kokybės!

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Arche Tue, 07 Nov 2017 07:13:39 +0000
Romanesco kopūstų ir kario kišas http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/893-romanesco-kopustu-ir-kario-kisas http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/893-romanesco-kopustu-ir-kario-kisas Romanesco kopūstų ir kario kišas

receptai romanesco_kicas

Skirta 24 cm skersmens kepimo skardai, 4-6 porcijoms. Tinka veganams.

Tešlai:

-          100 g Bohlsener Mühle viso grūdo speltų miltų

-          50 g kokosų miltų

-          50 g Rapunzel kokosų aliejaus + dar šiek tiek skardai ištepti

-          ¼ arb. š. Rapunzel jūros druskos, Sonnentor juodųjų pipirų, muskato riešutų, saldžiųjų paprikų miltelių

Įdarui:

-          1 romanesco kopūstas (600 g), išskaidytas smulkiais žiedynėliais

-          1 morka, perpjauta per pusę išilgai ir supjaustyta griežinėliais

-          300 g Biona tofu

-          100 g kokosų miltų

-          300 ml Rapunzel daržovių sultinio be mielių

-          1 mažas gabalėlis imbiero, smulkiai sutarkuoto

-          1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas

-          1 arb. š. aštraus kario

-          Rapunzel jūros druskos ir Sonnentor juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, nustatydami kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. Dideliame dubenyje sumaišykite speltų ir kokosų miltus. Ištirpkinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su druska. Suminkykite visus ingredientus į tešlą. Riebalais ištepkite kepimo skardą, supilkite tešlą ir palei paviršių gražiai įspauskite. Keletą kartų pabadykite šakute dugną.

Romanesco ir morkas virkite sūdytame vandenyje puode su dangčiu apie 10 minučių. Tuo tarpu tofu, kokosų miltus, daržovių sultinį ir imbierą sutrinkite. Pagardinkite kario milteliais, pipirais ir druska. Kario masę tolygiai paskirstykite ant tešlos kepimo skardoje. Paviršiuje gražiai įspauskite kopūstus ir morkas. Kepkite 180°C teperatūroje apie 30 minučių.

Patarimas: kišas skanus tiek karštas, tiek ir šaltas.

Stina Spiegelberg receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Tue, 18 Apr 2017 08:31:15 +0000
Moliūgų sėklų ir saldžiųjų bulvių blyneliai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/892-moliugu-seklu-ir-saldziuju-bulviu-blyneliai-vegetariski-veganiski-receptai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/892-moliugu-seklu-ir-saldziuju-bulviu-blyneliai-vegetariski-veganiski-receptai Moliūgų sėklų ir saldžiųjų bulvių blyneliai

receptas moliugu_blynai

Skirta 10-12 blynelių, 3 porcijoms. Tinka veganams, be gliuteno, be laktozės.

Tešlai:

-          450 g tarkuotų saldžiųjų bulvių

-          250 g tarkuotų cukinijų

-          1 smulkiai pjaustytas svogūnas

-          100 g Rapunzel moliūgų sėklų miltų

-          Rapunzel jūros druskos, Sonnentor juodųjų pipirų, muskato riešutų, saldžiųjų paprikų miltelių

-          Rapunzel saulėgrąžų aliejaus kepimui

-          indelis obuolių tyrės

Gaminimo eiga:

Stambiai sutarkuokite saldžiąsias bulves ir cukinijas, sumaišykite su smulkintu svogūnu. Suberkite moliūgų sėklų miltus ir prieskonius. Iš masės formuokite blynelius ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kepti. Dėl moliūgų sėklų miltų ir saldžiųjų bulvių šie blyneliai kepdami patamsėja. Blyneliai paruošti, kai išorėje tampa traškūs, o viduje lieka sultingi. Patiekite karštus su obuolių tyre.

Patarimas: bulvių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir keletą valandų laikyti šaldytuve. Blyneliai skaniausi dar šilti.

Stina Spiegelberg receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Wed, 18 Oct 2017 08:16:59 +0000
Kokosų ir žemės riešutų rutuliukai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/891-kokosu-ir-zemes-riesutu-rutuliukai-vegetariski-veganiski-receptai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/891-kokosu-ir-zemes-riesutu-rutuliukai-vegetariski-veganiski-receptai Kokosų ir žemės riešutų rutuliukai

receptas kokosiniai_rutuliukai

Skirta 12 rutuliukų. Tinka veganams.

Paruošimo laikas: 20 minučių.

Rutuliukams:

-          60 g kokosų miltų

-          100 g Rapunzel traškaus žemės riešutų sviesto Crunchy

-          100 g Rapunzel klevų sirupo

-          150 g Rapunzel juodojo šokolado su 85% kakavos

-          papuošimui Rapunzel kokosų traškučių

Gaminimo eiga:

Dubenėlyje sumaišykite kokosų miltus, žemės riešutų sviestą ir klevų sirupą. Masę suformuokite į 12 rutuliukų. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Rutuliukus apvoliokite lydytame šokolade ir papuoškite kokosų traškučiais. Leiskite nudžiūti ant kepimo popieriaus.

Rutuliukai išliks skanūs keletą dienų. Nuostabiai skanus užkandis!

Stina Spiegelberg receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Tue, 18 Apr 2017 08:10:48 +0000
Žaliųjų grikių ir žemės riešutų sviesto batonėliai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/890-zaliuju-grikiu-ir-zemes-riesutu-sviesto-batoneliai-vegetariski-veganiski-receptai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/890-zaliuju-grikiu-ir-zemes-riesutu-sviesto-batoneliai-vegetariski-veganiski-receptai Žaliųjų grikių ir žemės riešutų sviesto batonėliai

receptai grikiu_batoneliai

Skirta 12 batonėlių. Tinka veganams.

Paruošimo laikas: 25 minutės. Atvėsinimo laikas: 3 valandos.

Batonėliams:

-          12 Rapunzel datulių be kauliukų

-          6 valg. š. Rapunzel traškaus žemės riešutų sviesto Crunchy

-          2 valg. š. Rapunzel sezamų pastos tahini

-          1 žiupsnelis Rapunzel jūros druskos

-          50 g tirpinto Rapunzel švelnaus skonio kakavos sviesto

-          5 valg. š. vandens

-          280 g Rapunzel žaliųjų grikių

-          80 g Rapunzel anakardžių, kapotų

-          3 valg. š. Žaliojo pakelio chia sėklų

-          200 g tirpinto Rapunzel juodojo šokolado su 85% kakavos

Gaminimo eiga:

22 x 22 cm dydžio kepimo skardą ištepkite riebalais. Blenderiu sutrinkite datules, žemės riešutų sviestą, tahini, žiupsnelį jūros druskos ir tirpintą kakavos sviestą. Masę sukrėskite į dubenį ir sumaišykite su grikiais, anakardžiais ir chia sėklomis. Sukrėskite masę į skardą ir paviršių išlyginkite, tvirtai suspauskite pirštais. Ant viršaus užpilkite tirpinto šokolado. Galite papuošti chia sėklomis, goji uogomis, kokosų traškučiais.

Ellen Panescu receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Tue, 18 Apr 2017 07:58:16 +0000
Cukinijų duona su kokosų ir migdolų miltais http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/889-cukiniju-duona-su-kokosu-ir-migdolu-miltais-vegetariski-veganiski-receptai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/889-cukiniju-duona-su-kokosu-ir-migdolu-miltais-vegetariski-veganiski-receptai Cukinijų duona su kokosų ir migdolų miltais

receptai cukiniju_duona

Skirta 15x15 cm kepimo skardai. Be gliuteno, be laktozės.

Paruošimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 50 min.

Sudedamosios dalys:

-          4 kiaušiniai

-          ¼ arb. š. Rapunzel maltos burboninės vanilės

-          2 arb. š. Rapunzel klevų sirupo, A klasės

-          100 g Rapunzel kokosų aliejaus

-          200 g smulkiai tarkuotų cukinijų

-          50 g kokosų miltų

-          50 g Rapunzel migdolų miltų

-          1 arb. š. VitaVegan sodos

-          ½ arb. š. Cosmoveda arba Sonnentor malto Ceilono cinamono

-          1 žiupsnelis Rapunzel jūros druskos

-          1 arb. š. kapoto šviežio rozmarino lapelių

-          1 skiltelė česnako, išspausto arba smulkiai sukapoto

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 178°. Tarkuotą cukiniją nuspauskite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę. Į dubenį sumuškite kiaušinius, išplakite juos. Sudėkite į kiaušinius tarkuotas cukinijas, klevų sirupą, vanilę ir kokosų aliejų. Gerai išmaišykite.

Sausus ingredientus sumaišykite kitame dubenyje, suberkite į jį cukinijų ir kiaušinių mišinį. Elektriniu mikseriu gerai išmaišykite tešlą.

Kepimo skardą ištepkite kokosų aliejumi, supilkite į ją duonos tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 178° apie 50-60 minučių. Patiekite su Cosmoveda ghee arba sviestu.

Ellen Panescu receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Tue, 18 Apr 2017 07:34:53 +0000
Chia sėklų ir uogų džemas http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/888-chia-seklų-ir-uogu-dzemas-vegetariski-veganiski-receptai http://www.bioteka.lt/man-idomu/receptai/item/888-chia-seklų-ir-uogu-dzemas-vegetariski-veganiski-receptai Chia sėklų ir uogų džemas

receptai chia_marm

Skirta 1 mažam indeliui. Tinka veganams.

Paruošimo laikas: 15 minučių.

Džemui:

-          300 g uogų (šviežių arba šaldytų)

-          1 valg. š. Rapunzel nerafinuoto cukranendrių cukraus

-          25 g Žaliojo pakelio chia sėklų

Gaminimo eiga:

Užvirkite uogas puode. Suberkite sėklas ir cukrų, virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Sutrinkite masę blenderiu. Sukrėskite į stiklainiuką ir leiskite ataušti. Laikykite šaldytuve ir greitai suvartokite.

Ellen Panescu receptas iš www.rapunzel.de.

]]>
shop@bioteka.lt (Laura) Receptai Tue, 18 Apr 2017 07:13:59 +0000