• Nauja

Simon Levelt Ekologiška tirpi kava iš arabica kavos pupelių 100 g

06000010163
8,70 €

Tai puikaus skonio šaltyje džiovintos 100% arabika kavos pupelės iš aukštikalnių. Natūraliai sodraus skonio.

Kiekis
Paskutinė prekė

Simon Lévelt aistra kavai atsispindi šeimos tradicijose, amato išmanyme, tiesioginiame žaliavų tiekime, sąžiningoje prekyboje ir dėmesyje ekologiškai prekybai. Simon Lévelt kavos skonis yra toks, kokį jį sukūrė gamta.

Sudedamosios dalys: 100% arabika kavos pupelės*. * – iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės). 

Gamintojas: Simon Lévelt Koffiebranderij en Theehandel A.Hofmanweg 3, 2031 BH Haarlem, Olandija.

2 Prekės

Savybės

Apie gamintoją Viskas prasidėjo tolimais 1817-aisiais, kai Simon Levelt atidarė mažą krautuvėlę Amsterdame, siūlančią įsigyti geriausios kavos ir arbatos pasaulyje. Įmonė iki šių dienų priklauso Leveltų šeimai, kuri ją prižiūri ir iki šiol joje dirba. Per du šimtmečius Leveltų šeima užmezgė ilgalaikes draugystes su geriausiais kavos augintojais visame pasaulyje, o šie verslo santykiai yra paremti sąžiningos prekybos principais. Dar daugiau, Leveltai nuolat investuoja į kavos plantacijų darbininkų kasdienio gyvenimo gerinimą. Pavyzdžiui 2002-aisiais Darjeeling regione Indijoje buvo įsteigta Simon Levelt vardu pavadinta pradinė mokykla. Pastaruosius 15 metų Leveltai daug investuoja į besivystančių šalių kavos ir arbatos augintojų apmokymus. Štai vien Ugandoje kompanija apmokė daugiau kaip 7000 ūkininkų ir darbininkų, kurie pradėjo ir iki šiol augina pirmąją Afrikoje sertifikuotą ekologišką kavą. Jeigu tikėsime legenda, kavos pupelių ir kavos gėrimo šaknys glūdi XIV amžiaus Etiopijoje, Kaffa provincijoje, kurioje laukiniai kavamedžiai augo Etiopijos kalnų šlaituose. Kavos pupelės šiais laikais auginamos daugiau nei 70 pasaulio šalių, egzistuoja apie 500 skirtingų kavamedžių veislių ir daugiau nei 6000 kavos rūšių. Šiuo metu didžioji dalis pasaulinės kavos rinkos priklauso dviejų veislių kavamedžiams ir jų vaisiams: Coffea Arábica ir Coffea Canephora (arba Coffea Robusta). Arabikos kavamedžiai reikalauja unikalaus tropinio klimato ir duoda mažesnį derlių negu robustos kavamedžiai, kuriuos galima auginti ir lygumose. Kalbant apie aromatą, abiejų tipų kavos skiriasi: arabikos kavos pupelės yra labiau vertinamos negu robustos, tuo tarpu robustos pupelėse yra daugiau kofeino ir ji dažnai vartojama espresso kavos mišiniuose, kad suteiktų kokybiškesnę kavos putą. Simon Levelt užkais Jums karštos, gaivinančios ir stimuliuojančios kavos iš bet kurio pasaulio kampelio – Meksikos, Peru, Indonezijos, Etiopijos ar Brazilijos. Ar esate pasiruošę kelionei? Sveiki atvykę į Simon Levelt kavos namus

Jums taip pat gali patikti